Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü bünyesinde “Su Tanrıçasının Oğlu Akhilleus” isimli, Akhilleus’un hayatını, Haleplibahçe Mozaikleri ile birleştirerek konu edinen belgesel film çekilecek.

Şanlıurfa Haleplibahçe Mozaik Müzesi bünyesinde Amazonlar Villası’nın galerisinin taban mozaiğini süsleyen, Akhilleus’un hayatından kesitlerin film şeridi gibi resmedildiği mozaikler, belgeselin konusunu oluşturuyor. Belgesel film, Arkeoloji alanında yaptığı çalışmalarla dünya çapında  tanınan ve yaptığı kazı çalışmalarıyla bir çok tarihi eseri ortaya çıkaran, ünlü Arkeolog ve aynı zamanda Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı olan Prof.Dr.Mehmet ÖNAL başkanlığında çekilecek.

Prof.Dr.Mehmet ÖNAL

Filmin yönetmenliğini Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyesi Dr.Ekrem ÇELİKİZ, Görüntü yönetmenliğini ise Sinema ve Televizyon bölümü Araştırma Görevlisi Gökhan KUZUNCANLI üstlenecek.Filmin senaristliğini ise Öğr.Gör.Ebru OKUTAN AKALIN yapıyor.

Dr.Öğr.Üyesi Ekrem ÇELİKİZ

Belgesel filmin çekimlerine nisan ayı içerisinde başlanacak.

Araş.Gör.Gökhan KUZUCANLI

Belgesel filmin 2019 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Akhilleus belgeseli, Mehmet önal, Ekrem çelikiz, Gökhan Kuzucanlı.