6 Aralık Cuma günü Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde, Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve TV Bölümü Öğr. Gör. Dr. Ebru Okutan Akalın tarafından “Film Okuma” etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Yapımcı, Oyuncu ve Yönetmen Tufan Şimşekcan ile Felsefe Öğretmeni Burhan İlkılıç katıldı. Tufan Şimşekcan yaptığı sunumla öğrencilere bir film yapımının tüm ayrıntılarını aktarırken, Burhan İlkılıç 1975 yılında En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu ve En iyi Kadın Oyuncu dallarında Oscar ödülü almış olan “Guguk Kuşu” adlı filmin analizini gerçekleştirdi.

Etkinliğe Sinema ve Televizyon bölümü öğrencilerinin yanı sıra Meslek Yüksek Okulu Radyo ve Televizyon programcılığı öğrencileri de katıldı. Yapılan organizasyonun sonunda katılımcılara katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi sunan Öğr. Gör. Dr. Ebru Okutan Akalın “Bize sinemanın zengin dünyasından bir kesit sunduğunuz bu keyifli gün için bölümüm ve öğrencilerim adına çok teşekkür ederim. Yeniden farklı etkinlerde buluşmak dileğiyle” diye konuştu.