Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Temel Tasarım dersi kapsamında Klaus Schmidt Anı Evi ziyaret edilerek söyleşi ve workshop etkinlikleri yapıldı. 
Öğleden önce Arkeolog Çiğdem Köksal Schmidt ile ‘’Göbeklitepe Tilkileri’nin Peşinde: Klaus Schmidt Anı Evi ve Yerin Ruhu’’ konulu bir söyleşi yapıldı. Bu söyleşide Arkeolog Çiğdem Köksal Schmidt, Klaus Schmidt Anı Evi’nin tarihsel kullanım sürecini, Göbeklitepe arkeolojik kazı sürecindeki rolünü ve önemini anlattı.

Ayrıca Göbeklitepe kazı sürecini detaylı bir sunum ile anlattı, kazı alanındaki hayvan figürlerinin ve özellikle sıkça kullanılan tilki kabartmalarının ne anlama gelebileceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öğleden sonra ders yürütücüleri gözetiminde yapılan workshopta öğrencilerden ‘’Göbeklitepe Tilkileri’nin Peşinde konulu kolaj çalışması yapılması istendi. Önceden konuya hazırlanarak gelen öğrencilere Ar.Gör. Nazelin PİŞKİN ve Ar.Gör. Halil HATİPOĞLU ‘’yerin ruhu’’ ile ‘’yerin ruhu ve mekân hafızası ilişkisi’’ konularını açıkladılar.

Doç.Dr. Yeliz SELVİ ve Dr.Ar.Gör. Kemal İÇDEN kolaj tekniğinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini detaylı olarak anlattılar. Öğr.Gör.Sevilay AKALP ve Arkeolog Çiğdem Köksal Schmidt kolaj çalışması ile ‘’yerin ruhu’’ kavramı ve ‘’tilkilerin peşinde’’ konsepti arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi için önemli önerilerde bulundular.

Yapılan kolaj çalışmasının sonunda öğrenciler, ‘’Klaus Schmidt Anı Evi’’ mekânı, ‘’Göbeklitepe Tilkilerinin Peşinde’’ konusu ve ‘’Yerin Ruhu’’ kavramı arasında ilişki kurarak bunu bir kompozisyon ile ifade etmeyi deneyimlediler.
 

BOLOGNA

 



 

MEZUN PORTALI